Res mer!

Jag älskar att resa! När jag gick på universitetet undrade alltid mina klasskamrater hur jag kunde resa så mycket, men för det mesta var det för att jag prioriterade resor utomlands framför mycket annat. Att åka till Thailand en  månad över vintern var faktiskt oftast billigare eller i vart samma pris som att stanna hemma. Som plus fick jag sol, värme, D-vitamin, upplevelser, god mat och billig shopping för samma pris. Love it!

Förra året var jag på 12 resor, en varje månad!

Min vanligaste fråga jag får idag är - vart ska du resa nu näst & hur gör du egentligen? Så här kommer mina mest basic tips hur du kan resa mer, billigare & till och med gratis.

IMG_1462
På Dreamtrip i Barcelona med ett gäng kompisar

Resecommunity
Jag bokar alltid alla mina flyg och hotell via communityn Dreamtrips. Dreamtrips ger mig tillgång till 4-5 stjärniga hotell till helt grymma priser, flertal prisgarantier och massa andra fördelar. Det är klart jag väljer att bo bättre för samma pris, 5-stjärnigt hotell för 3-stjärnigt pris!

Hittar jag hotell eller flyg billigare på en annan sida än dreamtrips, får jag pengar tillbaka. Detta har gjort att jag har åkt på flera resor gratis! Ännu bättre för mig!
Hotellen kan vara allt från någon hundring till tusenlappar billigare per natt. Jag bokade tex en helg på lyxresorten Romanos i Costa Navarino för 3800:- istället för 11 000:- (!!!!)
Bästa är att som medlem får jag också en app, med så mycket mer än bara resor, det är en hel resecommunity. Restaurangrabatter, upplevelser och det blir bara mer och bättre hela tiden.

Som gammal backpackare trodde jag inte att boendet var så viktigt.. men när jag väl började med att bo bättre, få skön service, underbara sängar, lyxiga badrum bara för mig själv.. ja.. då vill jag faktiskt inte bo på vandrarhem längre. Instant coffee och rostat bröd med sylt känns inte så attraktivt som en riktigt bra hotellfrukost längre.
Dreamtrips själva grundvision är att vi alla ska ha råd att resa, resa tillsammans och få ha härliga upplevelser tillsammans med vänner och familj. Det är upplevelserna vi kommer minnas senare i livet och det är upplevelser jag samlar på..

Natten jag sov på en strand på Hawaii, när jag upptäckte chokladkebab i Berlin, när jag smakade det underbara men konstiga vinet som smakade skaldjur på en vingård i Bosnien. När vi pallade granatäpplen vid gränsen till Albanien. Poolparty i Las Vegas. All laga mat med en stjärnkock i Reykjavik. Piratbröllop i Las Vegas. Att bada i de varma källorna på Island. Att bränna sig på maneter på Fiji.. och listan fortsätter.. 

Nästa sommar blir det Hawaii för tredje gången i mitt liv. Har kollat in det lyxiga hotellet Grand Waimea på Maui, det är till och med över 1000kr billigare per natt jämfört med vanliga bokningssidor. Love it!! Vill du veta mer så skicka mig ett mail marina.asplund@gmail.com

Mer resa för pengarna
När jag köper mina resor och sen är ute och reser använder jag alltid mitt speciell kreditkort, från Norwegian, så samtidigt som jag köper en resa/hotel/andra köp får jag poäng hos Norwegian som sen ger mig gratis resor hos dem.  Win/win. OM jag ändå ska spendera pengar, varför inte få ännu mer för pengarna. Nu senast fick jag en gratis resa för 2 till Paris till exempel. 

Bonuskort hos din flygallians
Flyger du mycket ska du såklart skaffa ett bonuskort hos din flygallians. För oss här i Sverige är tex SAS Eurobonus perfekt. Hänger du mycket på flygplatser så får du tillgång till lounge med mat, kaffe och wifi. Du får uppgradera flygklasserna och lite bättre service. Detsamma om du reser mycket med Norwegian, där du efter några resor kan få gratis uppgraderingar, bagage och extrapoäng som du kan delbetala din resa med.

Det var några av mina tips.. More to come babes! 

 

101

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *