Dreamtrip Costa Navarino och Romanos Luxury Resort

Från Aten tog vi helvetesbussen till Costa Navarino. Fastlandet Grekland. Påminnelse till mig själv. Nästa gång hyr vi en bil istället för att åka med en busschaufför som kör fel. 


I Costa Navarino ligger Westin Resort och Romanos Lyxury Resort. Vi är här på Dreamtrip med 1000 personer. Min livsstilsklubb har hyrt hela resorten för att ge oss en grym upplevelse. Jag fick hotellet till 70% billigare än vanliga bokningssidor. Wow på den! 

De finaste resorterna i Grekland och bland de bästa i Europa. De har vunnit många fina reseutnämningar och spa:et är grymt! Naturen är fantastisk och det är här Kalamataoliverna kommer ifrån. Costa Navarino har även sitt egna vin. Området är verkligen superfint och lugnt. Olivlundar, superhärlig strand, citronträd. Mysigt. 

Vi checkar in på Romanos. 43kvm rum med pool. Privat men med fin utsikt. Perfekt. Stort badkar på rummet. Fläckfri service.

[wpvideo kaRTA4JY]
Trots att vi var över 1000 människor här märks det inte. Områdena är stora och välplanerade. Hotellen är stora med cirka 400 rum på varje resort. 20% är klart - 5 till stora resorter i samma stil ska byggas. Han som startade hotellet ville få fler att upptäcka hans hemplats och den vacka naturen. Det finns även ett infocentrum om området, dess flora & fauna.

Här finns också två riktigt fina golfbanor, så det är många som kommer hit på golfresa. Många möjligheter till en aktiv semester.  Varje dag finns många val på gymmet. Jag testade yogan vilket jag var väldigt nöjd med - inte alls som turistyoga jag trodde de skulle vara. Mike som är en gymråtta har två bra gym att välja på. Annars finns pilates, aerobic, uppvärmd pool, tennis, löpning m.m

Lugn härlig stämning, fin lugn strand, vyerna wow! I närheten finns ett vattenfall att besöka. En bor från resorterna finns flera smårestauranger att besöka. Vi fick också möjlighet att hjälpa till att städa upp en strand från massa skräp och göra något bra för området. Inte bara lyxsemester. Coolt! 


Frukostbuffen stor och med ekologiska lokala produkter. Vi som är morgonmänniskor var först ut. Sitta ute och äta en lugn frukost med utsikt över de lugna poolerna. Det är ett slags asiatiskt lugn här. En av dagarna tar vi frukost på Westin istället för Romanos - här är det mer folk och en annan stämning. Lite mer action. På området finns 14 restauranger att välja på. Som medlem fick vi 100 € att använda på restaurangerna. Sista dagen blir vi även bjuden på en stor buffe a la galamiddag. Öppen bar i 3 timmar och musikunderhållning. Love it! 

Vi har tagit det lugnt och solat, badat, njutit. Mysigt. Jag kommer åka tillbaka hit. Ska tydligen lära mig spela golf;)  Älskar jag fått möjligheten att resa till dessa ställen som jag annars aldrig ens skulle tänk att besöka. Att få bo på 5stjärniga ställen med fantastisk service. Vill du också det? Kommentera här på inlägget eller skicka iväg ett mail till mig på marina.asplund@gmail.com

101

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *