Poke Bowl från Hawaii

När jag är ute och reser vill jag alltid testa det som är typiskt för just det landet eller området jag besöker. Första gången jag besökte Hawaii för 11 år sedan testa jag poke bowl. Nu har det blivit populärt även här hemma i Sverige. 

En månad skulle vi spendera på Hawaii, mixat mellan Honolulu och Big Island. 20 tjejer var vi och vi var där på 'skolresa' för att lära oss mer om den hawaiianska befolkningens historia, rättigheter och status i det amerikanska styret. De flesta som besöker Hawaii har nog inte ens en liten aning om att Hawaii har en urbefolkning, är ett kungadöme.. och har en väldigt intressant historia och kultur. Mer om det i ett annat inlägg. 

Jag minns att vi satt på en krog i Honolulu, på Waikiki Beach. Vi backpackade och bodde på ett hostel i närheten. Bartendern tipsade oss om poke bowl när vi var hungriga, det var det som the locals åt. Vitt ris, rå fisk och soja. En sushisallad beskrev han det som. 


A bowl heter restaurangen i Stockholm som nu har poke bowl. Perfeka lunchen, fastfood, ta med, ät där. Välj mellan vitt och svart ris, välj lax eller tonfisk, och på det är det grönsaker. Tänk att det är som en mix mellan sushi och tacos. Såååå gott!

Nästa års drömresa går åter igen till dessa paradisöar. Sommaren 2017 ska vi spendera mer tid på Maui, dels gå en grym ledarkurs men också en del semester bland palmerna. 

Vart går din drömsemester?

Hawaiis flagga

101

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *